Cimitirul Eroilor din Alexandria

Cimitirul a fost amenajat în anul 1921, în imediata apropiere a Cimitirului orăşenesc „Sf. Alexandru”, de către Societatea „Mormintele Eroilor Căzuţi în Război”, pe locul unui cimitir de campanie.

Iniţial, în Cimitirul Eroilor din municipiul Alexandria au fost centralizaţi, în morminte individuale şi în cripte comune, peste 650 morţi de război de naţionalitate română, austriacă, bulgară, germană, franceză, turcă şi rusă din al Doilea Război Balcanic, Primul şi al Doilea Război Mondial.

De asemenea, în memoria militarilor români din Reg. 19 Artilerie, care au murit de holeră în Campania din 1913 în lazaretul din Alexandria, s-a amenajat o cruce treflată în latura opusă intrării.

În anul 2013, în contextul pregătirilor pentru Centenarul Primului Război Mondial, Ambasada Franţei a exhumat osemintele morţilor de război francezi (34 identificaţi nominal şi 11 neidentificaţi nominal), centralizându-le în Parcela Eroilor Francezi din Cimitirul Bellu Militar (municipiul Bucureşti, Şoseaua Olteniţei 3-5).

Evidenţa nominală a morţilor de război români înhumaţi în Cimitirul Eroilor din municipiul Alexandria poate fi accesată pe site-ul Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor, la secţiunea Lista morţilor de război.


Locație: Alexandria, jud. Teleorman, pe partea dreapta până la traversarea podului de peste râul Vedea când se vine dinspre București. Cimitirul Eroilor se află în capătul Cimitirului orăşenesc „Sf. Alexandru”

– Tarif intrare: liber
– În funcție de orarul stabilit de către administratorul cimitirului. Eu l-am vizitat într-o zi de sâmbăta, pe la amiază, și era deschis.
– Din București, cu mașina personală, am făcut aproximativ 1h20min.

Sursă text, aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s